Δρ. Νέστωρ Τζίμπουλας- Ενδοδοντολόγος

Ο Δρ. Νέστωρ Τζίμπουλας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2009. Το διάστημα 2010-12 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο και στην κλινική του τμήματος Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ παράλληλα εργαζόταν εθελοντικά στο τμήμα Ενδοδοντίας του Οδοντιατρείου Φρουράς Αθηνών (401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών). Το 2013 εισήχθη στο τριετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία στο ACTA University of Amsterdam στην Ολλανδία όπου και το ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2016

Την περίοδο 2016-19 εργάστηκε σε κέντρο Ενδοδοντίας στη Χάγη της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια της οποίας διαχειρίστηκε και αντιμετώπισε δεκάδες περιστατικά οδοντικού τραύματος τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες. Από το 2019 εργάζεται στην Αθήνα ως Ενδοδοντολόγος σε ιδιωτικό ιατρείο.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναπτύσσοντας κλινικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση του οδοντικού τραύματος, τη θεραπεία του πολφού και θεραπείες μονίμων δοντιών με αδιάπλαστα ακρορρίζια. Επίσης έχει επιμεληθεί της μετάφρασης στην Ελληνική γλώσσα της διεθνούς εφαρμογής πρώτων βοηθειών για οδοντικούς τραυματισμούς “ToothSOS” της International Association of Dental Traumatology (IADT) καθώς και την επίσημη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα των τελευταίων επίσημων κατευθυντήριων οδηγιών της IADT για τη διαχείριση των οδοντικών τραυματισμών (Dental Trauma Guidelines 2020).

Είναι μέλος:

  • Του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Μελών της Διεθνούς Ένωσης Οδοντικού Τραύματος (IADT)
  • Της Διεθνούς Ένωσης Οδοντικού Τραύματος (IADT)
  • Του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
  • Του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΟΣΑ)
  • Του Αμερικάνικου Συλλόγου Ενδοδοντολόγων (AAE)
  • Της Ολλανδικής Εταιρείας Ενδοδοντίας (NVvE)